Audyt AML - zadbaj o swoją firmę!
Ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowania terroryzmu narzuca przedsiębiorstwom uregulowanie szeregu spraw prawnych i finansowych. Jak się w tym nie pogubić? Sprawdź nasz audyt AML!
2018-11-20, 14:07

Regulacje, które narzuca ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu, mają na celu wzmocnienie wiarygodności oraz spójności sektora finansowego. Wszystkie instytucje obowiązane i inne firmy związane z branżą finansową mają obowiązek wdrożyć nowe procedury. Jak zrobić to dobrze? Wypróbuj nasz audyt AML.

Audyt AML to przydatne narzędzie, dzięki któremu łatwo wdrożysz nowe procedury

Audyt AML - pomocne narzędzie

AML to po prostu skrót od frazy Anti-Money Laundering, czyli działania, które powinna podjąć każda firma świadcząca usługi finansowe. W zależności od wielkości przedsiębiorstwa przepisy są różne, dlatego przed procesem wdrażania nowych procedur warto skorzystać z audytu AML. Wykaże on wyraźnie, co należy zrealizować, jakie dokumenty przygotować, jakie szkolenia przejść samodzielnie i które zagwarantować swoim pracownikom.

Co zawiera audyt AML?

W związku z pojawieniem się nowych przepisów, pojawił się też szereg wątpliwości z nią związanych. Co trzeba wprowadzić w dużej firmie, a co w małej? Czy trzeba przejść jakieś szkolenia? Audyt AML odpowie na wszystkie nurtujące pytania. Na podstawie analizy profilu firmy wykaże, które kroki trzeba podjąć, by poprawnie wdrożyć procedurę w danej firmie. Przekonaj się, jakie to wygodne rozwiązanie i uniknij wysokich kar!

iAML